OSL_detoxing_green_pasta_1140x600_CZ.jpg

Zelené těstoviny s detoxikančním účinkem

Tento výživný recept na zelené těstoviny je plný ingrediencí s detoxikačním účinkem. Nyní se tedy můžete připravit na léto, aniž byste se vzdali svého oblíbeného jídla – těstovin. Pokrm je navíc bohatý na vlákninu, zdravé tuky a vitamíny A, C a K, takže nejen pokožka, ale i chuťové pohárky vám za tuto lahodnou večeři poděkují.

Ingredience:

  • 250 gramů cuketových nudlí (můžete si je vyrobit sami pomocí špiralizéru nebo škrabky) - můžete použít i běžné těstoviny!
  • 75 gramů mraženého hrášku
  • 10 nakrájených stonků chřestu
  • Česnek nebo šalotka podle chuti

    Omáčka
  • 60 gramů strouhaného parmazánu (trochu si odložte stranou pro servírování)
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • čerstvý koriandr (trochu si odložte pro servírování)
  • 1 zralé avokádo
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce sušeného droždí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 120 ml mléka dle výběru (výborná jsou ořechová mléka)
  • 1 polévková lžíce miso pasty (místo toho můžete do mléka přimíchat i kostku zeleninového bujónu)

Příprava:

Všechny ingredience na omáčku dejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Zahřejte pánev na středním ohni, přidejte olivový olej a česnek a opečte nakrájený chřest doměkka. Přidejte česnek nebo šalotku, pak hrášek a nakonec omáčku. Nechte vše zahřát, přidejte cuketové nudle nebo uvařené těstoviny a jídlo je připraveno k servírování!

Před servírováním posypte čerstvým koriandrem a strouhaným parmazánem.

TIP: Pokud jste vše nesnědli - uložte zelené těstoviny s omáčkou do chladničky. Druhý den vložte těstoviny do zapékací mísy a vrch polijte trochou mléka, posypte vrstvou strouhanky a olivovým nebo kokosovým olejem. Zahřejte troubu na 250 stupňů Celsia a dejte zapéct asi na 8 minut nebo dokud se strouhanka neopeče.