
Zelené těstoviny s detoxikančním účinkem
Tento výživný recept na zelené těstoviny je plný ingrediencí s detoxikačním účinkem. Nyní se tedy můžete připravit na léto, aniž byste se vzdali svého oblíbeného jídla – těstovin. Pokrm je navíc bohatý na vlákninu, zdravé tuky a vitamíny A, C a K, takže nejen pokožka, ale i chuťové pohárky vám za tuto lahodnou večeři poděkují.
Ingredience:
- 250 gramů cuketových nudlí (můžete si je vyrobit sami pomocí špiralizéru nebo škrabky) - můžete použít i běžné těstoviny!
- 75 gramů mraženého hrášku
- 10 nakrájených stonků chřestu
- Česnek nebo šalotka podle chuti
Omáčka - 60 gramů strouhaného parmazánu (trochu si odložte stranou pro servírování)
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- čerstvý koriandr (trochu si odložte pro servírování)
- 1 zralé avokádo
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce sušeného droždí
- 1 lžíce olivového oleje
- 120 ml mléka dle výběru (výborná jsou ořechová mléka)
- 1 polévková lžíce miso pasty (místo toho můžete do mléka přimíchat i kostku zeleninového bujónu)
Příprava:
Všechny ingredience na omáčku dejte do mixéru a rozmixujte do hladka. Zahřejte pánev na středním ohni, přidejte olivový olej a česnek a opečte nakrájený chřest doměkka. Přidejte česnek nebo šalotku, pak hrášek a nakonec omáčku. Nechte vše zahřát, přidejte cuketové nudle nebo uvařené těstoviny a jídlo je připraveno k servírování!
Před servírováním posypte čerstvým koriandrem a strouhaným parmazánem.
TIP: Pokud jste vše nesnědli - uložte zelené těstoviny s omáčkou do chladničky. Druhý den vložte těstoviny do zapékací mísy a vrch polijte trochou mléka, posypte vrstvou strouhanky a olivovým nebo kokosovým olejem. Zahřejte troubu na 250 stupňů Celsia a dejte zapéct asi na 8 minut nebo dokud se strouhanka neopeče.