OSL_Collage1_W-Article_1140x600_0322.jpg

Tip Oslo Skin Lab na týdenní menu

V Oslo Skin Lab si potrpíme na potraviny vhodné pro pokožku a rádi hlásáme výhody stravy šetrné k pleti, kdykoli je to možné.

Víme však také, jak jednoduché je o tom mluvit, ale jak těžší může být s tím něco udělat. Zvládat nabitý program, a zároveň dávat pozor na to, aby vaše strava byla vyvážená z hlediska makroživin, ovoce a zeleniny, může být někdy složité. Proto jsme pro Vás sestavili tento týdenní jídelníček, který vám, jak doufáme, pomůže vyvážit všechny výše uvedené faktory, přičemž využijete veškeré zbylé potraviny a zároveň ochutnáte nové recepty a získáte spoustu skvělých živin pro zářivou a zdravou pleť!

PONDĚLÍ

Snídaně: Chia džem s jogurtem

  • Chia semínka mají vysoký obsah antioxidantů, které chrání před volnými radikály a oxidačním stresem, a vlákniny.


Oběd: Toast s avokádem a sezamovými semínky, toast s tuňákem a salát s cherry rajčátky, avokádem a zálivkou.

  • Avokádo je zdrojem biotinu, který pomáhá udržovat normální stav pokožky, a také vitaminu C a E, které pomáhají předcházet oxidačnímu stresu. Tuňák je zdrojem vitaminu D, který udržuje normální funkci imunitního systému, a obsahuje také vitaminy B12 a B6 a je zdrojem bílkovin pro vyváženou stravu.

Večeře: Květáková polévka

  • Květák je zdrojem vitaminu C.

ÚTERÝ

Snídaně: Džem z chia semínek s ovesnými vločkami

Oběd: Květáková polévka a půlka sendviče s grilovaným sýrem, rajčaty a pestem.

  • Zatímco květák je dobrým zdrojem živin a porcí zeleniny, grilovaný sýr vám pomůže zasytit se a zvládnout zbytek dne, protože nabízí vyváženost bílkovin, tuků a sacharidů.

Večeře: Plněné papriky

  • Papriky mají vysoký obsah antioxidantů, které pomáhají chránit pokožku před oxidačním stresem. Cizrna má vysoký obsah vlákniny, hořčíku a je zdrojem veganských bílkovin.

STŘEDA

Snídaně: Míchaná vajíčka na toastu s lesním ovocem

  • Tato snídaně je skvělým způsobem, jak se zasytit na celý den, protože poskytuje vyvážený poměr bílkovin, sacharidů a tuků a také čerstvé lesní plody, které poskytují porci ovoce a některé antioxidanty.

Oběd: Pita s nádivkou

Večeře: Špenátové Tagliatelle s omáčkou z roughu, chřestem a hráškem (posypané nasekanými mandlemi pro větší křupavost!) a kuřecími prsíčky.

  • Tato večeře je plná zeleniny a je velmi sytá. Špenát je skvělým zdrojem vitaminu E, hrášek dodává vitamin C a zinek a chřest je skvělý pro vaše střeva. Spokojená střeva znamenají spokojenou pleť.

ČTVRTEK

Snídaně: Míchaná vejce na toastu s lesním ovocem

Oběd: Zbytky těstovin zapečené v troubě se strouhankou (a trochou mléka) + salát.

Večeře: Lososová mísa Poke Bowl

PÁTEK

Snídaně: Snídaňová kaše

Oběd: Jeden toast s avokádem a sezamovými semínky, jeden toast s humusem a smaženými balzamikovými žampiony a salát s přílohou.

  • Houby jsou skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a dalších živin a zároveň mají vynikající chuť.

Večeře: Je pátek – užijte si ho, objednejte si jídlo s sebou, nebo připravte něco speciálního, co máte vy i vaše rodina rádi ❤️

RS83_Solution_12887_W-Article_1140x600.jpg