
Tip Oslo Skin Lab na týdenní menu
V Oslo Skin Lab si potrpíme na potraviny vhodné pro pokožku a rádi hlásáme výhody stravy šetrné k pleti, kdykoli je to možné.
Víme však také, jak jednoduché je o tom mluvit, ale jak těžší může být s tím něco udělat. Zvládat nabitý program, a zároveň dávat pozor na to, aby vaše strava byla vyvážená z hlediska makroživin, ovoce a zeleniny, může být někdy složité. Proto jsme pro Vás sestavili tento týdenní jídelníček, který vám, jak doufáme, pomůže vyvážit všechny výše uvedené faktory, přičemž využijete veškeré zbylé potraviny a zároveň ochutnáte nové recepty a získáte spoustu skvělých živin pro zářivou a zdravou pleť!
PONDĚLÍ
Snídaně: Chia džem s jogurtem
- Chia semínka mají vysoký obsah antioxidantů, které chrání před volnými radikály a oxidačním stresem, a vlákniny.
Oběd: Toast s avokádem a sezamovými semínky, toast s tuňákem a salát s cherry rajčátky, avokádem a zálivkou.
- Avokádo je zdrojem biotinu, který pomáhá udržovat normální stav pokožky, a také vitaminu C a E, které pomáhají předcházet oxidačnímu stresu. Tuňák je zdrojem vitaminu D, který udržuje normální funkci imunitního systému, a obsahuje také vitaminy B12 a B6 a je zdrojem bílkovin pro vyváženou stravu.
Večeře: Květáková polévka
- Květák je zdrojem vitaminu C.
ÚTERÝ
Snídaně: Džem z chia semínek s ovesnými vločkami
Oběd: Květáková polévka a půlka sendviče s grilovaným sýrem, rajčaty a pestem.
- Zatímco květák je dobrým zdrojem živin a porcí zeleniny, grilovaný sýr vám pomůže zasytit se a zvládnout zbytek dne, protože nabízí vyváženost bílkovin, tuků a sacharidů.
Večeře: Plněné papriky
- Papriky mají vysoký obsah antioxidantů, které pomáhají chránit pokožku před oxidačním stresem. Cizrna má vysoký obsah vlákniny, hořčíku a je zdrojem veganských bílkovin.
STŘEDA
Snídaně: Míchaná vajíčka na toastu s lesním ovocem
- Tato snídaně je skvělým způsobem, jak se zasytit na celý den, protože poskytuje vyvážený poměr bílkovin, sacharidů a tuků a také čerstvé lesní plody, které poskytují porci ovoce a některé antioxidanty.
Oběd: Pita s nádivkou
Večeře: Špenátové Tagliatelle s omáčkou z roughu, chřestem a hráškem (posypané nasekanými mandlemi pro větší křupavost!) a kuřecími prsíčky.
- Tato večeře je plná zeleniny a je velmi sytá. Špenát je skvělým zdrojem vitaminu E, hrášek dodává vitamin C a zinek a chřest je skvělý pro vaše střeva. Spokojená střeva znamenají spokojenou pleť.
ČTVRTEK
Snídaně: Míchaná vejce na toastu s lesním ovocem
Oběd: Zbytky těstovin zapečené v troubě se strouhankou (a trochou mléka) + salát.
Večeře: Lososová mísa Poke Bowl
PÁTEK
Snídaně: Snídaňová kaše
Oběd: Jeden toast s avokádem a sezamovými semínky, jeden toast s humusem a smaženými balzamikovými žampiony a salát s přílohou.
- Houby jsou skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a dalších živin a zároveň mají vynikající chuť.
Večeře: Je pátek – užijte si ho, objednejte si jídlo s sebou, nebo připravte něco speciálního, co máte vy i vaše rodina rádi ❤️