OSL_Article_4_heart_salad_1140x600_0622_NL.jpg

Recept na grilovaný baby římský salát s pistaciemi

V mnoha zemích je srpen posledním letním měsícem. Prázdniny možná skončily, ale letní nálada je stále ve vzduchu a mnoho lidí tráví večery a víkendy setkáními s přáteli venku. Grilování je běžným doplňkem těchto setkání a může být docela zdravé. Pokud tedy grilujete zeleninu a nějaké libové maso. Tento recept na grilovaný baby římský salát může být skvělou přílohou nebo předkrmem při grilování. Ale k tomu, aby byl chutný, není zapotřebí gril!

Ingredience (4 porce):

  • 4 mini římské saláty, umyté a vertikálně rozdělené na polovinu
  • 200 g másla (rádi používáme 100 g česnekového másla a 100 g petrželky), poslouží, ale i rostlinné máslo pro trochu snazší konzistenci!
  • 100 g pistácií (neloupaných)
  • 1 žloutek
  • olivový olej
  • 1 citron
  • 100 g smíšených bylinek (pažitka, kopr, petrželka atd.)
  • Sůl a pepř

Příprava:

Odstraňte vnější listy z hlav salátu. Ve velké pánvi rozpusťte máslo a listy opečte na másle asi jednu minutu. Rozpuštěné máslo a listy a všechny ostatní ingredience kromě baby salátu nalijte do mixéru a mixujte, dokud nezískáte krémovou konzistenci.

Smažte baby salát na středním ohni, dokud nebudou mít světle hnědou kůrku. Můžete to udělat na stejné pánvi, na které jste dělali první listy, nebo použijte gril, pokud to přidáváte do svých grilovaných receptů!

Baby saláty podávejte s pistáciovým dresinkem pokapaným nahoře.

Pokud chcete, rozdrťte další pistácie na křupavou ozdobu!

Dobrou chuť!