
Plněné středozemní papriky
Už víte, že tým Oslo Skin Lab miluje potraviny plné antioxidantů a vitamínu C. Tento lahodný recept obsahuje obojí a je ideální variantou jak pro oběd, tak večeři. Cokoli posypané trochou sýra a semínky nebo ořechy se pro naši zakladatelku Cecilii stává skvělým jídlem. Souhlasíte s ní?
Vyzkoušejte tento recept a podělte se s námi o své jídlo na Instagramu! Označte profil @osloskinlab_czech.
Ingredience:
- 2 velké červené papriky
- 200 g cizrny v plechovce nebo vařené
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička kajenského pepře
- ½ lžičky oregana
- ½ lžičky cibulového prášku
- 2 lžíce olivového oleje
- Hrst cherry rajčátek
- Hrst oliv
- Hrst rukoly
- Feta
- Slunečnicová semínka
- Tzatziki
Postup:
- Papriku podélně rozkrojte a potřete po obou stranách v olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Cizrnu slijte a opláchněte. Smíchejte s 1 lžící olivového oleje, ostatním kořením a bylinkami. Dobře promíchejte, aby se cizrna přísadami dobře obalila.
- Plech vyložte pečícím papírem a cizrnu a půlky paprik pečte po dobu 20 minut při teplotě 210 stupňů Celsia.
- Olivy a cherry rajčátka nakrájejte na malé kousky a smíchejte s rukolou a upečenou cizrnou.
- Půlky paprik naplňte cizrnovou směsí, tzatziki a fetou a navrch nasypte loupaná slunečnicová semínka pro trochu křupavosti!
TIP: Podáváte plněné papriky k večeři? Připravte si cizrnu navíc a druhý den ji použijte do pita chleba k obědu! Můžete použít zbytky příloh, jako jsou cherry rajčátka a olivy, nebo využít zbytky zeleniny a přidat například okurku, cibuli nebo ředkvičku.