
Latté z červené řepy
Tento měsíc se nese ve znamení růžové, a proto se s vámi chceme podělit o chutný růžový recept, který můžete vyzkoušet spolu se svými kámoškami. Káva a „babské rozhovory“ jsou velmi cenným způsobem, jak udržovat přátelské vztahy. A s tímto receptem budou vaše setkání ještě o kousek speciálnější.
2 porce
- 1 oloupaná a uvařená řepa (červená řepa)*
- ¼ sklenice ovesných vloček
- 1 ½ sklenice vody
- špetka růžové himálajské soli
- 1 polévková lžíce datlového nebo agave sirupu
- 1 lžička vanilkového prášku
- 2 dl mléka dle vlastního výběru pro napěnění
*Můžete ji koupit již uvařenou nebo si ji sami uvařit či upéct v troubě.
Všechny ingredience rozmixujte a dvakrát přeceďte tak, abyste získali krásně hladkou růžovou tekutinu. Následně přidejte mléko, můžete ho i napěnit. Směs nalijte do sklenice s ledem a jedním espressem. Chcete-li tento nápoj připravit pro přátele a dodat mu špetku kreativity, ozdobte jej růžovými jedlými květinami 💗.
P.S. Máte málo času? Namísto ovesných vloček můžete použít ovesné mléko z obchodu! Pak už jen stačí rozmixovat červenou řepu se solí. Stále však doporučujeme, abyste vzniklou tekutinu přecedili neplavali vám v ní kousky červené řepy.