OSL_Bell-pepper_W-Article_1140x600.jpg

Plněné středozemní papriky

Už víte, že tým Oslo Skin Lab miluje potraviny plné antioxidantů a vitamínu C. Tento lahodný recept obsahuje obojí a je ideální variantou jak pro oběd, tak večeři. Cokoli posypané trochou sýra a semínky nebo ořechy se pro naši zakladatelku Cecilii stává skvělým jídlem. Souhlasíte s ní?

Vyzkoušejte tento recept a podělte se s námi o své jídlo na Instagramu! Označte profil @osloskinlab_czech.

Ingredience:

  • 2 velké červené papriky
  • 200 g cizrny v plechovce nebo vařené
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • ½ lžičky oregana
  • ½ lžičky cibulového prášku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Hrst cherry rajčátek
  • Hrst oliv
  • Hrst rukoly
  • Feta
  • Slunečnicová semínka
  • Tzatziki

Postup:

  1. Papriku podélně rozkrojte a potřete po obou stranách v olivovým olejem, osolte a opepřete.
  2. Cizrnu slijte a opláchněte. Smíchejte s 1 lžící olivového oleje, ostatním kořením a bylinkami. Dobře promíchejte, aby se cizrna přísadami dobře obalila.
  3. Plech vyložte pečícím papírem a cizrnu a půlky paprik pečte po dobu 20 minut při teplotě 210 stupňů Celsia.
  4. Olivy a cherry rajčátka nakrájejte na malé kousky a smíchejte s rukolou a upečenou cizrnou.
  5. Půlky paprik naplňte cizrnovou směsí, tzatziki a fetou a navrch nasypte loupaná slunečnicová semínka pro trochu křupavosti!

TIP: Podáváte plněné papriky k večeři? Připravte si cizrnu navíc a druhý den ji použijte do pita chleba k obědu! Můžete použít zbytky příloh, jako jsou cherry rajčátka a olivy, nebo využít zbytky zeleniny a přidat například okurku, cibuli nebo ředkvičku.