OSL_CAULIFLOWER_W-Article_1140x600_FI.jpg

Zkrášlující květáková polévka

Květák obsahuje mnoho různých vitaminů a minerálů, které posilují vaše zdraví uvnitř i navenek.

Použijte tuto silnou zeleninu v tomto rychlém a snadném receptu na květákovou polévku, která vás během zimních večerů zahřeje a udrží v dobré kondici.

Ingredience:

  • 1 hlávka květáku
  • 1/3 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 šálek (240 ml) kokosového mléka (podle požadované konzistence přidejte více nebo méně)
  • 1 šálek (240 ml) zeleninového vývaru
  • 1 polévková lžíce umami prášku nebo miso pasta
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 4 balení kolagenu The Solution
  • Hrst krutonů (nepovinné)
  • Pažitka na ozdobu (nepovinné)

Postup:

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na plech rozprostřete růžičky květáku, pokapejte olivovým olejem, osolte a pečte asi 15 minut. Podle svých preferencí je můžete nechat více nebo méně opečené. Aby měl květák na konci pěknou bílou barvu, nepečte ho déle než 15 minut.

Mezitím na másle nebo olivovém oleji na středním plameni osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.

Přidejte 1 šálek převařené vody a vmíchejte kostku zeleninového vývaru.

Když jsou květák, cibule a vývar hotové, nechte je mírně vychladnout a poté je vložte do mixéru s šálkem kokosového mléka. Přidávejte další mléko, dokud polévka nezíská požadovanou konzistenci. Rozmixujte do hladka.

Přidejte kolagen a umami prášek (nebo miso pastu) a znovu rozmixujte. Vraťte polévku zpět na sporák, aby se znovu prohřála.

Podávejte s pažitkou, trochou olivového oleje a případně krutony.