osl_web_1920x960_1018_25987.jpg

Recepty na jídla, která ocení i vaše pleť

Jsme to, co jíme. Opravdu! Každé sousto, každý doušek ovlivňují vzhled naší pokožky. Jak pozitivně, tak negativně. Po dávce alkoholu nebo špatných tuků je pokožka mastná a nevzhledná. A naopak ty správné vitamíny a nenasycené mastné kyseliny dodají pokožce vzpruhu. Máme pro vás tipy na několik hlavních jídel, díky kterým bude vaše pokožka jásat. Pozor, recepty jsou pro dvě osoby.

Luxusní vločková kaše s mandlovým mlékem

33781.jpg

Na začátku potřebujete:

  • 2 dl ječných vloček
  • 3 šálky mandlového mléka
  • Špetku soli

Společně vše povařte asi 5 minut a těsně před podáváním přidejte:

  • Ještě trošku mandlového mléka
  • Velkou lžíci řeckého jogurtu
  • Hrstku nasekaných ořechů (vlašských, pistacií, zkrátka těch, které máte rádi)
  • Čerstvé bobulovité ovoce a fíky
  • Trošku medu, pokud máte radši sladší chuť

Salát s červenou řepou a artyčoky

33777.jpg

Na salát potřebujete:

  • 1 červenou řepu, kterou pečte v troubě s trochou řepkového oleje, solí a pepřem, dokud nezměkne
  • 3 artyčoky. I ty upečte v troubě s trochou oleje doměkka
  • 1 hrušku
  • 4 kousky chřestu (spařeného vroucí vodou)
  • Směs lístků baby špenátu, rukoly, polníčku… zkrátka toho, co máte rádi a co vám chutná
  • Kousek tvrdého sýra
  • 2 lžíce na pánvi opražených vlašských ořechů
  • 6 plátků dobré sušené šunky
  • 1 dl vařeného ječmene, nebo ječných krup

A pak už je to jednoduché:

Všechnu zeleninu nakrájejte a smíchejte s ostatními přísadami. Dobrou chuť!

Mrkvová polévka se sladkými bramborami a cibulovým pestem

33778.jpg

Na mrkvovou polévku potřebujete:

  • 250 g mrkve
  • 300 g sladkých brambor
  • Polovinu červené cibule
  • Půlku červené chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 8 dl kuřecího vývaru
  • 1,5 dl nízkotučné smetany
  • 1 čajovou lžičku strouhaného čerstvého zázvoru
  • Pepř a sůl

Orestujte v hrnci červenou cibuli, přidejte chilli, zázvor a česnek. Cibule musí zesklovatět, ale česnek se nesmí spálit! Pak přidejte nakrájenou mrkev a sladké brambory a nechte pár minut restovat. Poté přilijte vývar a vařte zhruba 20 minut. To, že je zelenina hotová, poznáte tak, že jde snadno propíchnout vidličkou. Pak už stačí jen zeleninu rozmixovat (případně si trochu odeberte bokem, pokud nechcete úplně hladký krém) a přidat smetanu. Pokud by byla polévka příliš hustá, přilijte ještě trochu vývaru. Dosolte a opepřete.

A teď chybí už jen cibulové pesto. Na něj potřebujete:

  • 200 g cibule
  • 2 šálky opražených ořechů
  • 50 g parmazánu
  • Soli podle chuti
  • 4 dl olivového oleje
  • Šťávu z půlky až 1 citronu

Všechny ingredience rozmixujte na hladkou hmotu. Hotovo! Teď už stačí jen přidat na polévku. Ideálně ještě se lžící jogurtu a pražených semínek.

Do každého z těchto pokrmů můžete bez obav přimíchat denní dávku náš The Solution™. Díky svému složení, chuť jídel nijak neovlivní. Mezi hlavními jídly jezte zeleninu, ovoce i oříšky. Myslete také na dostatek tekutin: Ideální způsob, jak dodržet pitný režim, je připravit si domácí limonádu (bez cukrů!).